5 Parasta suomenkielistä taloustieteen yliopistoa

Moni miettii, mistä saisi parhaat eväät ekonomistin uralle. Kysymys on kilpailukeskeisessä työmaailmassa hyvä, sillä moni ekonomistit työllistyy yritysmaailmaan, missä etsitään parhaita ja pätevimpiä työntekijöitä, jotta yrityksen menestys olisi taattu. Maailman tunnetuimmat taloustieteen yliopistot ovat tunnettuja, mutta missä opiskella korkealaatuinen taloustieteen tutkinto suomeksi?

1. Helsingin yliopisto.

Helsingin yliopisto pärjää joka vuosi hyvin kansainvälisissä vertailuissa, ja yltää listoille monissa pohjoismaisissakin vertailuissa. Yliopistosta löytyy Suomen suurin taloustieteen yksikkö, johon otetaan sisään vuosittain noin 80 opiskelijaa, ja yliopistossa on hyvät mahdollisuudet opiskella alaa monipuolisesti ja pitkällekin. Laitoksella voi valita halutessaan kursseja myös muista yliopistoista. Helsingin yliopisto tarjoaa myös hyvän valikoiman vaihto-ohjelmia sekä eurooppalaisten että kansainvälisten yliopistojen kanssa.

2. Aalto-yliopisto

Myös Aalto-yliopisto on pärjännyt hyvin kansainvälisissä vertailuissa esimerkiksi muiden pohjoismaisten yliopistojen keskuudessa. Yliopiston taloustieteen ohjelma on kerännyt kehuja. Opiskelijalle tarjotaan monipuoliset mahdollisuudet kurssien suhteen, ja tutkimus yliopistossa on korkeatasoista.

3. Vaasan yliopisto

VaasThe University of Vaasaan yliopistolla kauppatieteellinen ja taloustieteellinen tutkinto on pärjännyt hyvin kansainvälisissä vertailuissa. Yliopiston tutkimus on maailmanluokkaa, ja tekee yliopistosta kilpailukykyisen vaihtoehdon, jos etsii yliopistoa muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Hyväksytty opiskelija saa automaattisen oikeuden maisterin tutkinnon suorittamiseen.

4. Turun yliopisto

Turun yliopisto on lähes rinta rinnan Vaasan yliopiston kanssa. Myös sen taloustieteellinen tutkimus on maailmanluokkaa. Linjalle otetaan vain 30 hakijaa joka vuosi, joten sisäänpääsy ei ole itsestäänselvää. Yliopisto tekee yhteistyötä Åbo Akademin kanssa ja mahdollisuudet tutkimuksen tekemiseen ovat hyvät.

5. Oulun yliopisto

Jos haluaa maailmanluokan yliopistokokemuksen, johon kuuluvat “kunnon talvet” ja hyvät yhteydet sekä Lappiin että etelään, kannattaa valita Oulun yliopisto. Oulun yliopisto on pärjännyt erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa, tarjoaa hyvät mahdollisuudet opiskelijavaihtoon sekä leppoisan ympäristön opinnoille. Yliopisto tarjoaa kauppatieteiden tutkinnon, johon hyväksytään vuosittain 180 uuttaa opiskelijaa.

Suomenkielisten yliopistojen lisäksi kannattaa suunnata katse ulkomaille, jos kielitaitoa ja motivaatiota riittää. Maineikkaat, kansainväliset taloustieteen yliopistot ovat täydellinen ponnahduslauta menestyksekkäälle uralle, ja sopivat määrätietoiselle opiskelijalle. On useita sivuja, kuten www.schoolapply.com, joiden avulla voi saada kätevästi lisää tietoa erilaisista opinto-ohjelmista ympäri maailman.