Nämä ovat joitain yleisiä kysymyksiä, joita konkurssiasiamiehet kohtaavat asiakkaidensa kanssa, vastaus kuhunkin on annettava sinulle, jotta voit toimittaa asianajajallesi vaaditut asiakirjatodisteet.

1. Minkälaisia ​​konkursseja minulle on tarjolla?

On neljä lukua, ne ovat luvut 7, 11, 12 ja 13. Luku 7 on suora selvitystila-konkurssi, mikä tarkoittaa, että mikä tahansa vapaana olevasta omaisuudestasi myydään ja raha jaetaan velkojillesi. Kaikki omaisuus ja rahalliset varat vapautetaan sitten. Luku 11 on uudelleenjärjestely konkurssi, jonka avulla yritysten omistajat voivat jatkaa yrityksen toimintaansa. Luku 12 on palkansaajan konkurssi. Sen avulla tuloja tuottavat henkilöt voivat pitää hallintaansa omaisuutensa tuomioistuimen hyväksymän tervehdyttämissuunnitelman avulla. Luku 13 on maksusuunnitelma henkilöille, joilla on säännölliset tulot. Sen avulla ihmiset voivat käyttää tulojaan maksamaan takaisin velkojilleen vuosien ajan. Suurinta osaa näistä muista konkurssitiedoista kutsutaan “uudelleenkäynnistys konkursseiksi”.

2. Voinko hakea konkurssin uudelleen, jos minulla on hakemus konkurssiin edeltävien 8 vuoden aikana?

Kyllä, niin kauan kuin hakemusta ei ole hylätty mistä tahansa syystä viimeisten 8 vuoden aikana, voit tehdä hakemuksen uudelleen. Tätä kutsutaan “kovaksi tai pehmeäksi konkurssitiedostoksi”.

3. Menetänkö kodini, autoni tai muun omaisuuteni, jos haen konkurssisuojaa?

Ei, kun olet asettanut konkurssin ja joko maksanut takaisin velkojillesi tai vapauttanut velkasi, kaikki omaisuuserät, joihin sinulla ei ole vapautusta, ovat täysin suojattuja. Omaisuus on vapautettu verosta vain siinä määrin kuin velkojille on maksettu kokonaisuudessaan. Jos 7 luvun toimitsijamies selvittää vapauttamattomat varat, tuotot menevät velkojille.

4. Kuinka arvokas on eläkkeeni, elinkorkoni tai IRA?

Ellei laeissa viitata niihin “vapautettuihin”, he ovat suojattuja 7. luvun huoltajilta. Jos he ovat laskennallisella verotilillä, he eivät ole lain suojaamia. Jos sinulla on näitä asioita, sinun on luotava uusi luottotili pätevän talousneuvojan avulla.

5. Kuinka voin todistaa henkilöllisyyteni, kun haen konkurssin?

Sinulla on kaksi järjestelmää, voit joko käyttää syntymätodistusta tai valtion myöntämää henkilötodistusta. Jos käytät valtion myöntämää henkilötodistusta, sinun on annettava notaarin vahvistama viesti, jonka mukaan olet konkurssihakemuksen tekijä.

6. Pitääkö minun käyttää asianajajaa konkurssiin?

On suositeltavaa pyytää oikeudellista neuvontaa pätevältä konkurssiasiamieheltä. Konkurssiin liittyvät lait ovat muuttuneet viime aikoina, ja ne voivat muuttua usein, joten ota yhteyttä alan ammattilaiseen.

7. Miksi minun pitäisi harkita ammattitaitoista apua hakiessani konkurssia?

Ensinnäkin useimmat asianajajat ja velanhoitajat tuntevat hyvin osavaltioiden ja liittovaltion konkurssilakit. Jos sinulla on liittovaltion tai osavaltioon liittyviä laki- tai verokysymyksiä, ota yhteyttä asianajajaan. He ovat perehtyneet tulevaan vuoteen tehtäviin uusiin muutoksiin. Toiseksi useimmat konkurssilakimiehet ovat tietoisia parhaista tavoista suojata itseäsi. Löydät esimerkkejä siitä, miten tiettyä strategiaa käytetään pankkeja vastaan ​​käyttämällä kielen poskessa -menetelmää.

8. Mikä rooli asianajajalla tulisi olla konkurssissa?

Asianajajan tarjoama oikeudellinen apu koostuu pääasiassa vetoomuksen valmistelusta, automaattiseen jäädyttämiseen vastaamisesta ja mahdollisesti esiintymisestä velkojien 341 kokouksessa. Jotkut asianajajat veloittavat lisämaksuja, joten tiedustele, onko niitä.

9. Mitä omaisuudelleni tapahtuu, kun haen konkurssin?

Konkurssihakemuksen jälkeen kaikki konkurssipoikkeukset (kuten talosi, autosi), jotka valtio on aiemmin antanut sinulle pitää, voidaan poistaa. Sinun on selvitettävä kaikki omistamasi varat maksamaan velkojille.

10. Pysyykö minun valvonnassa, kun haen konkurssia?

Uusien liittovaltion ohjeiden avulla olet valvonnassa, kun haet konkurssin. Edustaja seuraa taloudellista tilannettasi ja raportoi tuomioistuimelle joka neljännes. Tämä vastuu on sinulle suuri helpotus. Aina on hyvä yrittää työskennellä takaisinmaksusuunnitelmassa lainanantajan kanssa ennen konkurssin hakemista. Loppujen lopuksi he voisivat edelleen periä velkojasi.

11. Menetänkö pankkitililtäni maksamani maksun?

Ellei sinulla ole riittäviä tuloja, sinusta todennäköisesti peritään pankkimaksu. Pankkitililläsi olevat varat käytetään maksamatta oleviin velkoihin.