Dave Ramseyn kirjassa “Total Money Makeover: todistettu suunnitelma taloudelliseen kuntoon” tarjotaan erityinen suunnitelma taloutesi hallitsemiseksi. Dave’n perusoletus on, että olet periaatteessa “pää, kun on kyse rahasta, ja kerrot näin sinulle, mitä tehdä (tai jonkun muun) kovalla työllä ansaitulla käteisellä”. Tästä kirjasta löydät The FourStates To Total Financial Freedom -sovelluksen ja paljon hyviä neuvoja siitä, miten saat talosi talteen. Myöhemmin kirjassa Dave tarjoaa oman “treenisuunnitelmansa” teokselle “Velan hallitseminen”. Molemmat suunnitelmat ovat hyviä, mutta minulle Dave Ramseyn suunnitelma on hieman parempi. Luulen vain, että Davella on kohta, kun hän sanoo, että yksi henkilö ei voi tehdä sitä yksin. Pelkästään siksi, että sinulla ei ole suurta kasaantoa, ei ole tarpeeksi hyvä syy olla saamatta apua ja tekemään se nyt.

Omaapu velkaa varten: salainen ratkaisu

Yksi suurimmista suosituksistani velan omasta avusta on saada apua nyt. Tähän mennessä olen varma, että olet ymmärtänyt, että rahatilanne on iso sotku. “Kuinka tämä olisi voinut tapahtua?” sinä sanot. No, anna minun kertoa sinulle. Kun olin oman taloudellisen sotkuni keskivaiheilla, vietin hieman enemmän kuin ansaitsin. Minulla oli kunnolliset tulot, mutta käytin enemmän kuin ansaitsin. Älä ymmärrä minua väärin, olin töissä ja yritin kaikin mahdollisin tavoin vähentää. Oli monta kertaa, kun työskentelin ylimääräisiä tunteja vain maksamaan laskuja. Kun olet tässä asennossa ja sinulla ei ole aavistustakaan siitä, mihin kulutat rahaa, kulut ovat suuremmat kuin tulot. Nyt on aina hätätilanteita. Talouteni epätasapainolla minulla oli aina hätätilanteita. Tiesin, että minun pitäisi tehdä kaikki mahdollinen kustannusten pienentämiseksi, mutta tämä ei ollut prioriteetti.

Totuus on, että minun piti löytää tapa saada aikaan tekemäni työ minulle. Jos sinulla ei ole riittäviä säästöjä, sinun on löydettävä tapoja joko lisätä tulojasi tai vähentää kuluja. Tein tuon. Noin vuoden ajan lopetin syömisen ulkona. Tämä oli vaikeaa. Toin lounaani töihin joka päivä. En voinut luopua ruoastani (entinen ja minä olimme edelleen ystäväni, eikö?). Vaihdoin yksinkertaisesti ruokaani. Muutin syömäni muuttamalla päivittäisten myymälämuovien johdonmukaisuutta. Tajusin, kuinka tärkeä ruoka oli, ja muutin kantani sitä kohtaan. Toisella viikolla voisin mennä ruokakauppaan ilman huolta siitä, mitä tehdä. Tajusin, että minun oli hankittava talouteni, jotta en joutuisi yhä syvemmälle velkoihin. Asiat eivät tapahtuneet oikein, ja sotasta oli vaikea päästä eroon. Mennessäni siitä pois, oli melkein liian myöhäistä sanoa “auta minua” ja saada apua. Olin liian kaukana. Siihen mennessä oli jo liian myöhäistä. Tämä oli ajattelutapa, jonka Dave kertoo olevan. Hän opettaa meitä “älä koskaan luovuta rahojasi toiselle”. Dave opettaa henkilökohtaista vastuuta, ja olen oppinut sen arvon vuosien varrella olemalla henkilökohtainen kehityskonsultti.

Omaapu velkaa varten: Kuinka lopettaa vuoto

Voisin kirjoittaa tuntikausia oman avun velkaa varten, mutta tänään halusin vain kirjoittaa yhdestä asiasta. Pysäytä verenvuoto. Ottamalla sakset velkaasi, voit nähdä suuremman kuvan ja sitten pystyä ratkaisemaan suuremman kuvan. Ehkä lopeta tekemästä mitä rakastat muutoksesta tai lopeta sen vuoksi, mitä olet velkaa. Rahat, joista vuotat korkomaksuja, luottokorttimaksuja ja viivästyskustannuksia, voidaan eliminoida vain ikuisesti, ellet aloita tehdä sitä, mikä ansaitsee sinulle rahaa nyt, ja se tekee sinusta rahaa myöhemmin. Jos sinulla ei ole velkaa, jatka työskentelyä, kunnes kuolet, koska se on niin voimakas lausunto.

Seuraavat vaiheet:

1. päästä pois kieltämisestä. Huonoja taloudellisia valintoja ei pidä luonnehtia henkilökohtaisiksi puutteiksi. Sen sijaan hanki sitoutuminen taloudelliseen vapauteen, joten älä jatka typerien henkilökohtaisten piirteiden tekemistä, jotka saivat sinut kyseiseen tilanteeseen. Palauta velka. Tottua siihen. Kun tiedät, että olet kunnossa, tee kuin olisit tällä kertaa ajamallasi autolla.

2. päästä eroon laskimista. En tarvitse sitä, jolla on liikkuvat osat, vain auttamaan minua laskemaan lainojen, asuntolainojen jne. Korot.

3.Opeta itsellesi omaehtoisen velan historia. Valitse yksi aihe ja kaivertaa pieni alue.

4. Kirjoita taloudelliset tavoitteet. Haluan kertoa sinulle juuri nyt;