Paras yliopisto rahoituksen opiskeluun Suomessa ja ulkomailla

Rahoituksen opiskeleminen kiinnostaa monia. Se tarjoaa mahdollisuuden toimia tehtävissä, jotka liittyvät yrityksen rahoituksen suunnittelemiseen, toteutukseen ja valvontaan vaativissa tehtävissä. Rahoituksen opinnoissa käydään läpi muun muassa pitkän ja lyhyen aikavälin rahoitussuunnitelmia, rahoitusmarkkinoita, rahoituksen välineitä, kansainvälistä rahoitusta ja tilinpäätösanalyysiä. Suomessa rahoituksen alan koulutusta tarjoavat niin ammatilliset oppilaitokset kuin korkeakoulut ja yliopistot. Rahoitusta voi toki opiskella muuallakin maailmassa. Eri puolilta Eurooppaa löytyy paljon yliopistoja, jotka tarjoavat laadukasta opetusta rahoituksen alalta. Sen lisäksi yksi tunnetuista kouluista on Kuala Lumpurissa sijaitseva Asia Pacific University of Technology and Innovation. Lisätietoa kouluista saa niiden omilta kotisivuilta, joilla kerrotaan myös hakemisesta.

shutterstock_5697139Koulujen vertailu kannattaa

Jotta oikean koulun valitseminen onnistuisi, kannattaa vertailla niin Suomen kuin muun maailman kouluja ennen hakuprosessia. Vertaile yliopistoja schoolapply-palvelussa ja selvitä, voisiko ulkomailta kenties löytyä juuri sinulle parhaiten sopiva koulu. Vertailusivustolla voit valita ensin oman koulutustasosi, jonka perusteella näytetään sinulle sopivat koulut. Koulutustason jälkeen pääset valitsemaan oman alasi. Rahoitus löytyy business-osion alta. Sen jälkeen pääset tarkastelemaan vaihtoehtoja maittain. Ulkomailla opiskelu voi kuitenkin maksaa huomattavia summia. Tämä kannattaa siis pitää mielessä opiskelupaikkaa etsittäessä. Suomessa yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa ei ole vielä lukukausimaksuja, mutta ne ovat käytössä monessa muussa maassa. Kannattaa siis miettiä oma budjetti ja valita koulu sen mukaan.

Rahoituksen eri osa-alueet

Rahoitusta voi opiskella useammassakin koulutusohjelmassa, mutta yleisimmin se kuuluu liiketalouteen tai kauppatieteeseen. Liiketalouden perustutkinto tarkoittaa käytännössä merkonomin tutkintoa, jossa voi Suomessa erikoistua joko taloushallintoon tai kaupan alalle. Liiketalouden alalla voi suorittaa myös luottotutkinnon. Ammattikorkeakoulut tarjoavat kattavampaa opintotarjontaa. Tradenomin koulutuksessa on mahdollista käydä myös finanssi- ja talousasiantuntijan koulutus, jolloin tradenomin koulutus on taas huomattavasti kattavampi. EU Business School tarjoaa useitakin eri kaupunkeja, joissa rahoitusta voi opiskella. Näistä suosituimpia ovat Espanjan aurinkoinen Barcelona ja Saksan München. Myös Internation Business School -koulutusta löytyy kahdesta Euroopan kaupungista, jotka ovat Budapest ja Wien. Rahoituksen alalla voi siis opiskella monia eri koulutuksia, joten jää sinun tehtäväksesi päättää, mikä on eniten sinun juttusi.