Taloustieteellinenseura.fi tarjoaa kaikkea mielenkiintoista tietoa taloustieteestä, sen opiskelusta ja tutkimuksesta. Kiinnostaako taloustiede muuten vain? Opi hieman alan peruskäsitteistä tältä sivustolta. Tutustu mikro- ja makrotaloustieteeseen, mitä ne merkitsevät, ja kumpi on enemmän sinun juttusi. Haluatko opiskella alaa? Täältä löydät joitain alan kiinnostavimmista oppilaitoksista. Tutustu myös, millaista työtä ekonomistit tekevät.

Taloustieteen merkitys on yhä tärkeämpi modernissa, globaalissa maailmassa, joten moni haluaa oppia siitä lisää. Taloustieteilijät ennustavat, mitä taloudessa tulee tapahtumaan, ja arvioivat, millaisia seuraamuksia erilaisilla poliittisilla tapahtumilla, erilaisilla konflikteilla, sosiaalisilla muutoksilla tai ympäristökriiseilla tulee olemaan talouteen joko suuressa mittakaavassa tai pelkästään tiettyjen yritysten kannalta. Jos raha pyörittää maailmaa, niin taloustieteilijät auttavat selvittämään, miten rahat kannattaa seuraavaksi sijoittaa.

Taloustieteessä liikkuu siis paljon rahaa, joten useita ihmisiä mietityttää, onko taloutta arvioivilla ekonomisteillä oma lehmä ojassa, ovatko he rehellisiä tutkijoita, tai voisiko peräti itse päästä osalliseksi hyviin rahoihin, jos opiskelisi alaa. Työ vaatii yksityiskohtiin keskittymistä, hyvää ymmärrystä matematiikasta ja halua lukea paljon. Etenkin maailman huippuyliopistoissa tahti on kova. Opiskelija kuitenkin työllistyy todennäköisesti ja tienaa hyvää palkkaa. Lisäksi ala tarjoaa mielenkiintoiset mahdollisuudet tutkimukseen.

Talous muuttuu jatkuvasti, ja on sen vuoksi jännittävä alue tutkimukselle. Siihen kuuluu useita eri osa-alueita, joten tutkija voi keskittyä yksityiskohtiin tai kokonaisuuksiin, tai tutkia taloutta yksilön, yrityksen, valtion tai vaikka ympäristön kannalta. Näillä sivuilla kerromme perusteet taloustieteiden kiinnostavista yksityiskohdista ja ominaisuuksista.

Alan tuntemus kannattaa aina jonkin verran, sillä talous vaikuttaa kaikkiin, ja sen syy-seuraus-suhteiden tunteminen voi auttaa omien mielipiteiden kehittämisessä sekä kriittisessä ajattelussa. Perehtymätön saattaa päätyä tekemään huonoja valintoja tulevaisuutensa suhteen esimerkiksi vaaleissa, sijoittamisessa tai isommissa ostoksissa. Vältä amatöörimäiset virheet, ja tutustu taloustieteeseen.