Nykyaikana luottoluokituksellasi on suuri vaikutus elämääsi. Lähes kaikissa tilanteissa luottopisteitäsi käytetään – tai käytetään pian – määrittämään, saatko luottoa vai kuinka paljon luottoa aiot saada. Luottopisteitäsi käyttävät myös vuokranantajat, mahdolliset työnantajat, autokauppiaat ja joissakin tapauksissa jopa mahdolliset päivämäärät. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää ymmärtää, kuinka luotto-pisteet lasketaan.

On tosiasia, että käytännössä jokainen henkilö, joka vie aikaa luottotietojen hakemiseen, evätään, jos heidän luottopisteet ovat alhaiset. Luottopisteet – tunnetaan myös FICO-pisteinä – vaihtelevat luottoraportointitoimistojen välillä, mutta luottopisteet laskevat viisi suurta luottoraportointitoimistoa: Equifax Wide & Tall, TransUnionPop, ExperianCorp ja Equinox Para. Jokainen näistä yrityksistä käyttää erilaista kaavaa, mutta perusaineet ovat silti samat.

Ensimmäinen askel, jonka sinun on toteutettava luottopisteidesi nostamiseksi, on tietää, mitä nämä luvut tarkoittavat.

Muutamia yleisiä sääntöjä luottosi luokittelemiseksi velasta ovat:

35% luottopisteistä perustuu luottosi historiaan. Tämä tarkoittaa, että jos maksat lainaa, luottopisteesi pitäisi parantua. Päinvastoin, pisteesi perustuu myös velkasuhteeseen – toisin sanoen jos olet velkaa viisi luottokorttia, se vaikuttaa negatiivisesti myös luottotulokseesi. Kun maksat saldoja, tämän pitäisi auttaa parantamaan pisteitäsi.

30% luottopisteestäsi perustuu saamiesi luottojen kokonaismäärään, luottojen hakemiseen sovelluksista, luotosi perustumiseen, luottohistoriaasi, juuri luomaasi uutta luottoa ja luotonantajien tyyppeihin olet hakenut.

15% luottopisteistä perustuu luottokyselyidesi tiheyteen tai luottokyselyjen määrään. Toisin sanoen, jos haet viittä luottokorttia kuukauden kuluessa, vain se lasketaan vain yhdeksi tiedusteluksi.

10% luottopisteistäsi perustuu luottotiedostosi syvyyteen, toisin sanoen luottoraportissasi olevan arvokkaan tiedon määrään. Nämä tiedot ovat luottopisteissäsi. Pesulista luettelosta tavoista, joilla luotonantajasi, jolla on pääsy luottotiedoihisi, voi nähdä tiedostosi tiedot “kauttaviivalla ja valloitetulla” (orYikes!).

Kolmas tekijä olisi maksuhistoriasi. Tämä tarkoittaa sitä, kuinka monta tiliä sinulla on ollut, ketkä tilisi ovat olleet, varsinkin kun on kyse siitä, kuinka monta kertaa olet laiminlyönyt lainan, kuinka monta kertaa olet suorittanut maksuviivästyksiä, kuinka monta kertaa olet hakenut konkurssi ja muut sinua vastaan ​​tehdyt haitalliset toimet.

Toinen 10% perustuu luottohistoriasi pituuteen. Pidempi luottohistoria on aina parempi riippumatta siitä, kuinka paljon olet tällä hetkellä velkaa saldoiltasi.

10% perustuu luottotyyppeihisi. Onko sinulla esimerkiksi asuntolainaa, autolainaa tai luottokorttia? Jos sinulla ei ole autolainaa, maksatko luottokortillasi suuria (velkaantuneita) saldoja? Yksi tekijöistä, joita käytetään luottopisteiden määrittämisessä, on tällä hetkellä käyttämäsi vipuvaikutus verrattuna käytettävissä olevaan luottomäärään.

Viimeiset 10% pistemäärästä riippuvat tekijöistä, kuten uusien tilien lukumäärästä ja luottotiedusteluistasi. Ajattele tätä … Jos sinulla on viisi tavaratalokorttia ja haet uutta myymälän luottokorttia, kysely näkyy kahdesti luottotiedotteessasi. Luottokorttiyhtiö tutkii kyselyjä ja selvittää, ylitätkö itseäsi, ja jos näin on, ne todennäköisesti korottavat korttisi korkoa. Se on vain nopea luottokortin pyyhkäisy heidän näyttölaitteellaan. Tämä saa heidät näkemään, oletko ylittänyt luottosi. Ja uskokaa minua, se saa heidät hermostumaan.

Lisäksi, jos sinua hylätään luotto-, asuntolaina- tai autolaina, tämä on heille käännekohta. Kun sinut hylätään, pyydä heitä kertomaan mikä syy oli. Sinun ei tarvitse ilmoittaa heille pätevää syytä, mutta varmista heille, että pyydät saada syy poistetuksi (ei lisääntynyt).

Lainanantajat vaikuttavat vielä 10 prosenttiin luottopisteestäsi, jotka voivat tehdä kyselyn luottotiedotteesta. Luottokorttiyhtiön on laitonta tehdä se, mutta monet tekevät sen nähdäksesi, siirrätkö saldoja toisen yrityksen luottokortille. Jos näin on, se näkyy mustana merkkinä luottopisteissäsi, vaikka maksat kyseisen summan tai suljet kyseisen luottokortin.

Lisäksi sijoitusrahastot, osakkeet ja joukkovelkakirjat voivat olla vastoin sinua ja muita sijoitustyyppejä.