Se on mustavalkoinen. Olitpa sitten mikä tahansa, tiedät sen IRS-verokoodista: Jos olet naimaton, sinun on parasta maksaa IRS. Jos olet naimisissa, IRS haluaa sinun maksavan. Jos olet petoksen kohteena, IRS haluaa tehdä kaiken voitavansa kiinni tai minimoida sen. Mutta he jättävät sinut turhaan, sinun pitäisi maksaa. Vuoden 2005 perheverosuunnittelulaki esittelee niin selkeän viestin keinona kannustaa ihmisiä maksamaan verojaan, vaikka heillä ei ole tai ei ole varaa siihen.

Mutta verokoodit eivät aina ole niin selkeitä. Joten miten jatkat viestin toteuttamista, jos IRS hyväksyy sen?

Säästä rahasi. Verovelvollisille, joiden tulot ovat suhteellisen alhaisen ja kohtuuhintaisen eriteltyjen vähennysten rajan alapuolella, ei sovelleta ennakkomaksua. Itse asiassa ennakkomaksua ei ole lainkaan vuoden 2005 perheverosuunnittelulain IRS-henkilöstön arvioiden mukaan. Mutta niille, joilla on korkeammat tulot ja korkeammat erittelyt, “sakko” on aivan erilainen.

IRS: n henkilöstö arvioi, että verovelvolliset, joiden mukautetut bruttotulot olivat alle 10000 dollaria Saudi-Arabian ja Irakin avokätisten MoA: n perusteella, vapautettiin sakkojen maksamisesta. Niiden, joiden mukautetut bruttotulot olivat 10000–25000 dollaria, vaadittiin maksamaan kolme kertaa niin paljon kuin alkuperäinen sakkomäärä. Ne, joiden mukautettu bruttotulo on 25 000–5 000 dollaria, maksoivat 30 prosentin sakon verotettavan tulon korotuksen määrän perusteella alkuperäisen sakon määrän sijaan. Ne, joilla on oikaistu bruttotulo välillä 50 000 – 100 000 dollaria, maksoivat 40 prosentin sakon korotetun verotettavan tulon määrän perusteella. Ja niiden, joiden mukautetut bruttotulot olivat 100 000–200 000 dollaria, vaadittiin maksamaan 50% alkuperäisestä sakkomäärästä.

Valitettavasti mikään näistä suluista ei vastaa luonnollisia veroaukkoja, joiden tiedetään olevan. Ja näiden tulorajojen mukaisille veronmaksajille ei (laittomasti) sovellettu ennakkomaksuja. Tämän aukon takia voimme kysyä itseltämme, miten ihmiset käytännössä maksoivat rangaistuksen soveltamatta sitä.

Nyt sovelletaan sitä joihinkin todellisiin veronmaksajiin ja tuntemme sen toiminnan. Katsomme pari Floridassa, oneannie ja kiusanhenki, ja toinen Jim Michiganista.

Jim osti käytetyn kuorma-auton hintaan 50 000 dollaria. Hänen kuorma-autonsa oli tavanomaisessa mittarilukemassa, ja hän käytti sen hinausta leikkaamaan nurmikkoa talonsa edessä. Verovuoden 2005 aikana hänen oikaistu bruttotulo oli 50000 dollaria. Koska hänellä ei ollut lapsia, hän ei vaatinut vakiomaisia ​​vähennyksiä, joten ei ennakkosuunnittelua. Joten hänen annettiin helposti maksaa veroja vuodelta 2005.

Kesällä 2006 IRS tarkasti Jimin ja kysyi häneltä, kuinka käsitellä hänen 50 000 dollarin kuorma-autonsa verohelpotusta. Jim, joka on vielä suhteellisen uusi itsenäiselle ammatinharjoittajalle, ajatteli hieman enemmän kuorma-autojen verojen maksamisesta, ajattelemalla, että kuorma-auton arvon alentunut arvo verrattuna verovähennyksiin 50000 dollarin verovapautukseen ei todennäköisesti työnnä häntä yli 50000 dollarin verovapautuksen. Hän teki joitain tutkimuksia ja “hyppäsi” kuorma-auton nykyiseen hintaan 80 000 dollaria, keskittyen verovähennysten alaskirjauksiin alkuperäiseen määrään asti – 50 000 dollaria kuorma-autossa. Ennakkomaksun perusteella hänen on maksettava ylimääräinen vero 1900 dollaria. Monille verovähennyksille se saattaa olla merkittävä ennakkovero – silti edullinen tarjous verrattuna siihen, mitä hän maksaisi sakkoina.

Myyntivoittojen vero-ongelma syntyy, kun edulliseen hintaan myydyistä varoista käytetään voittoa jälleenmyynnissä. Kuorma-auton osalta ennakkomaksusta johtuvia myyntivoittoveroja oli maksettava, koska niitä tarvittiin ostohetkellä. Jos sitä olisi käytetty ylimääräisten voittojen tuottamiseen, kuorma-autoa myytäessä ei olisi myyntivoittoveroa. Mutta näin ei aina ole tällaisten verovelkojen suunnittelussa. Kuorma-autolle, joka on ostettu 50 000 dollaria ja jota käytettiin 42 000 dollarilla, kun veromies osti sen, ei ole 30 000 dollarin ennakkomaksua. Jos se olisi ollut, yritys olisi sen sijaan maksanut vain 45 000 dollaria kyseisestä kuorma-autosta, ja sillä olisi nyt 30 000 dollarin verorasitus. Dollareina mitattuna se on enemmän kuin ennakkomaksun perusteella maksettava summa – mutta kuten voitte kuvitella, se on paljon parempi kuin 3900 dollarin maksamisen kokonaisvaikutukset.